Web Analytics Made Easy - Statcounter


چم شیرعلی از روستاهای بخش هلیلان استان ایلام دیگر رونق روزهای سپری شده را ندارد اما با حمایت‌های کمیته امداد امام خمینی (ره) هنوز حیات در روستا و امید در دلها جریان دارد.

امتداد نیوز، گروه جامعه: روستاهای ایلام دارد یکی یکی از جمعیت تهی می شود. کشاورزان و دامپروران منطقه که روزگاری حاصل کار و تولید خود را برداشت می کردند، حالا راه شهر در پیش گرفته اند و به حاشیه نشینان شهری، دستفروشان، کارگران فصلی و کارگران ساختمانی تبدیل شده اند و با ادامه وضع فعلی، این سرنوشت محتوم بقیه کسانی است که در مقابل مصائب زندگی در روستاهای گرفتار در میانه کوه و خشکسالی راه مقاومت پیش گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستای «چم شیرعلی» در بخش هلیلان شهرستان چردوال تنها یک نمونه از روستاهایی است که تقریبا خالی از سکنه شده است.

خدابنده جمشیدزاده مدیر کمیته امداد شهرستان چرداول با بیان اینکه این شهرستان ۵۸ هزار نفر جمعیت با حدود ۱۳ هزار خانوار را در خود جای داده است می گوید: این شهرستان دارای ۱۳۷ روستا است که تعداد قابل توجهی از آنها به دلیل مهاجرت جمعیت خود را از دست داده است. تعدادی از روستاها هم به طور کل خالی از سکنه شده است که این روند با شتاب ادامه دارد. معیشت روستائیان منطقه بیشتر متکی بر دامداری و کشاورزی است اما کشاورزی به دلیل خشکسالی رونق گذشته را ندارد و به دلیل نبود دشتهای وسیع، کشاورزی خرد در زمینهای کوچک دیگر به صرفه نیست.

وی می افزاید: از سوی دیگر کمبود آب بلای جان دامها هم شده است. در حالی که تا همین چند سال پیش روستائیان منطقه گله های چند صد تایی گوسفند و گاو داشتند، حالا دامهای هر خانواده به تعداد انگشتان یک دست رسیده است و نگهداری از آنها و به چرا بردن آنها دیگر به صرفه نیست؛ همین است که اهالی عطای زندگی در روستا را به لقایش می بخشند و زندگی حاشیه ای در ایلام و کرمانشاه را بر آن ترجیح می دهند.

در جای جای روستاهای دهستان زردلان از توابع بخش هلیلان، روستائیانی هستند که با استفاده از تسهیلات کمیته امداد امام خمینی (ره) توانسته اند سر پا بمانند. کمیته امداد در این منطقه به منظور ثابت کردن جمعیت و جلوگیری از مهاجرت به شهرها، طرحهای زیادی را پیگیری کرده است. از تامین بهداشت روستائیان تحت پوشش تا ساخت مسکن و این آخری یعنی کمک هزینه تامین دام همه و همه از سوی نهادی پیگیری می شود که در نخستین روزهای پس از انقلاب اسلامی توسط معمار انقلاب بنا نهاده شد و حالا برکات حضورش در دوردست ترین نقاط کشور قابل مشاهده است.

جمشید زاده مدیر کمیته امداد شهرستان چرداول معتقد است توانمندسازی روستائیان تنها راه پیشگیری از مهاجرت و تخلیه روستاها است. زیرا حیات کشور به حیات روستاها وابسته است و مرگ یک روستا به معنی مرگ تولید و زوال یک شریان حیاتی کشور است.

روستای چم شیرعلی تا همین چند سال پیش حدود ۲۳ خانوار را در خود جای داده بود اما حالا تنها ۴ خانوار با حدود ۳۵ نفر جمعیت را دارا است. از این چهار خانوار هم ۳ خانوار تحت پوشش کمیته امداد هستند که اگر تسهیلات کمیته نبود، چم شیرعلی هم به سرنوشت روستاهای مشابه تبدیل می شد که امروز تنها یادگاری از خانواده ها را در خود جای داده است و برف سقفهای نیمه فرو ریخته اش را کسی نیست که بیندازد. اما هنوز هم امید به آینده را می شود از نگاه دانش آموزانی خواند که در سرمای زمستانی مشق زندگی را در زیر سقف کانکس می آموزند. مدرسه عدالت اگرچه تناسبی با نام خود ندارد اما ۳ دانش آموز دارد که مشتاقانه قدر همین کانکس را می دانند. امسال اولین سال است که کلاس ابتدایی در این روستا برقرار می شود. مدرسه آب و برق و سرویس بهداشتی ندارد اما تا سال گذشته از همین کانکس هم خبری نبود و بچه ها برای درس خواندن به روستاهای مجاور می رفتند که گاهی کیلومترها دورتر است و در سرمای استخوان سوز زمستان رمق را از بچه ها می گیرد. مدرسه قدیمی روستا مخروبه شده و سالهاست بدون استفاده مانده است. سهیل ۸ ساله و خواهرش ستاره ۱۱ ساله به همراه محمدامین که کلاس پنجم است تنها دانش آموزان عدالت هستند. محمدامین می گوید روستای ما نانوایی نداشت و برای همین مردم مهاجرت کردند اما بزرگ که بشوم خودم نانوا می شوم تا دوستانم به روستا برگردند. معلم از شهرستان سرابله می آید و می گوید: درس بچه ها خوب است؛ ای کاش بتوانند ادامه تحصیل بدهند و مثل بقیه، پایان دبستان، پایان دوره تحصیلشان نباشد.

محمد یکی از ۳ خانوار تحت پوشش در این روستا است. ۱۰ سال پیش که زمانه بر زندگی او و خانواده اش سخت گرفت، محمد هم بار سفر را بست تا راهی شهر شود اما تنها یک اتفاق مانع از این مهاجرت شد. سالهای میانی دهه ۸۰ بود و اوج خشکسالی، کشاورزی رو به نابودی و مراتع در حال خشک شدن بود و تهیه علوفه برای آنها به سختی امکان پذیر بود. سرپرست خانواده فوت شده بود و یک زن با پنج فرزند هیچ سرپناهی برای خود متصور نبودند. همان زمان بود که محمد با دریافت ۶ میلیون تومان وام از کمیته امداد توانست ۲۰ راس دام برای خود تهیه کند. ۲۰ راس دام سال به سال بیشتر شد و با اتمام بازپرداخت وام، توانست با دریافت وام ۱۵ میلیون تومانی شرایط نگهداری از دامها را ارتقا بخشد. محمد حالا حدود ۲۰۰ راس دام دارد این در حالی است که در سال ۸۶ و پیش از مداخله کمیته امداد، تعداد دامهای خانواده به ۲ راس رسیده بود.

حالا محمد با درآمد خود از شغل دامپروری، توانسته تراکتوری تهیه کند و کار کشاورزی را هم با همیاری ۲ برادر خود در روستا احیا کند. ۲ دختر خانواده هم توانسته اند تشکیل خانواده بدهند و مادر که حالا در ۵۵ سالگی به سر می برد و سایه فرزندان را بالای سر خود می بیند؛ با چشم‌هایی خیره به افق کمرنگ زمستانی، به روزهایی می اندیشد که شاید اهالی چم شیرعلی بار دیگر به روستا برگردند و هیاهوی بچه ها با سر و صدای بی امان دامها بیامیزد و بوی خوش نان از مطبخ ها تنوره بکشد.

true برچسب ها : ایلام شهرستان چرداول کمیته امداد امام خمینی true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۹۷۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت محکوم به مرگ از پای چوبه دار

سحرگاه چهارشنبه گذشته سه مرد که در سه پرونده جداگانه دست به جنایت زده بودند، در زندان قزلحصار پای چوبه دار رفتند. اما فقط یکی از آنها مهلت زندگی دوباره پیدا کرد و پرونده زندگی دو نفر دیگر بسته شد.

بهزاد، مرد جوانی است که ۱۰ مهر سال ۹۹ مرد میانسالی را با ضربات چاقو به قتل رسانده بود. وی در بازجویی‌ها گفته بود: مدتی قبل تصمیم گرفتم یک موتورسیکلت بخرم و یکی از دوستانم، مقتول را به من معرفی کرد. با مقتول تماس گرفتم و قرارهایمان را گذاشتیم. روز حادثه مقتول به خانه‌ام آمد تا موتور را تحویل بگیرم و هزینه خرید را به او پرداخت کنم. من برای پذیرایی از او به آشپرخانه رفتم تا برایش چای بیاورم. اما ناگهان او از پشت سر به من حمله کرد. آن طور که متوجه شدم، قصدش این بود که مرا به قتل برساند تا اموال خانه‌ام را سرقت کند. او با چاقو ضرباتی به من زد که وقتی دیدم قصد کشتن مرا دارد، چاقویی از آشپرخانه برداشتم و چندین ضربه به او زدم که کشته شد.

متهم از سوی قضات به قصاص محکوم شد، اما وقتی پای چوبه دار رفت، موفق شد از خانواده مقتول مهلت بگیرد و بدین ترتیب به سلول خود بازگشت.

اما یکی از محکومانی که قصاص شد، مرد جوانی بود که ۵ شهریور سال ۹۵ در درگیری خیابانی بر سر چشم در چشم شدن پسر جوانی را با ضربات چاقو به قتل رسانده بود. او چند هفته قبل نیز برای اولین بار پای چوبه دار رفت، اما از اولیای دم مهلت گرفت تا اینکه سحرگاه چهارشنبه گذشته اولیای دم بر اجرای مجازات اصرار کرده و حکمش اجرا شد.

محکوم دوم نیز مرد جوانی بود که ۲۴ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ پسر عموی خود را در مسعودیه تهران به قتل رسانده بود. او درباره انگیزه خود گفته بود: به خاطر آدم‌ربایی و سرقت مسلحانه بازداشت بودم، اما وقتی آزاد شدم، فهمیدم پسر عمویم برایم جادو و زندگی‌ام را نابود کرده بود. از شهرستان محل زندگی‌ام چاقویی تهیه کردم و راهی خانه پسر عمویم در تهران شدم و او را به قتل رساندم. مرد جوان نیز باتوجه به درخواست اولیای دم برای قصاص، حکمش اجرا شد.
روزنامه ایران

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • حق بیمه اجتماعی ۱۰۴ بانوی سرپرست خانوار در قشم پرداخت شد
  • اختصاص ۳۰ همت برای اشتغال مددجویان کمیته امداد
  • محرومیت سنگین در انتظار هافبک استقلال
  • فعال‌سازی ۳ هزار خانه هلال در ۴۰۰ شهر و شهرستان
  • توزیع ۶ میلیارد تومان زکات فطریه میان نیازمندان استان ایلام
  • ۲۰۰ درخت پسته به کمیته امداد امام خمینی خلیل آباد اهدا شد
  • رشد ۲۸ درصدی کمک‌های مردمی به مراکز نیکوکاری
  • کمک بیش از ۳۱ میلیارد تومانی به نیازمندان پارسیانی
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • بازگشت محکوم به مرگ از پای چوبه دار